Recenze: Bitva o Hex Hall

čtvrtek 14. ledna 2016

Autor: Rachel Hawkinsová

Anotace:
Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?

O první dvou dílech:
Vše začalo tím že se Sophie Mercerová dostala na internátní školu Hecate Hall pro víly, čarodějnice, lykantropy, vlkodlaky a upíry. Zjistila kdo je její snoubenec, ale ona se zamilovala do Archera Crosse. A o tom později zjistila že patří k Oku. Už s ním nechtěla mít nic společného, ale to nešlo. Miluje ho. A konec je: Sophie není čarodějnice, ale démon.

No a celý druhý díl prožila u taťky v Londíně a pozemku Thorne Abey. Vzala si tam svého snoubence Cala, její upíří spolubydlící Jennu. Otec a Sophie projde rituálem Odebrání, u kterého můžou umřít. Pak začne hořet budova Thorne. Uvnitř je Archer a Sophiin otec a Jenna.  Cal se obětoval a šel je zachránit. Sophie se přesune někam pryč pomocí Interetstu . Všichni (kromě Sophie) umřeli.

Můj názor:
Třetí a poslední díl. Nejsem tolik nadšená jako z prvních dvou. Podle mě se do sebe moc zamotaly příbuzenské vztahy. No, ale to není tak zásadní. Tahle knížka je psaná s takovou lehkostí, že bych ji klidně přečetla za jeden den, jenže prostě škola, no. Jinak se mi celkově líbila.

Děj:
Po tom co se stalo na Thorne Abey byla Sophie v šoku. Spolu s mamkou bydlely u Branickových-bojechtivé ženy. Postupem pár dní zjistí, že její otec, Cal, Archer a Jenna nejsou mrtví. (To mě mile překvapilo, protože jsem si nedokázala představit další díl bez nich)
Pak se něco stane. Zázrakem se ocitne na Graymalikovém ostrově, který dávno zmizel z povrchu zemského. Spolu s ostatními žáky se všichni vrátí na Hex Hall. Problém je v tom, že Sophie nemá své kouzelné schopnosti. Ředitelkou se stala Lara Casnoffová (sestra paní Casnoffové-bývalé ředitelky), a ta se snaží ovládnou Hex Hall. To se jí nakonec nepovede, protože je tu Sophiin tým a ti to celé vyřeší...

Moje hodnocení nebude úplné:
89%

Natka ☺







Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS