Recenze: Čarodějnice z Hex Hall

sobota 23. ledna 2016


Autor: Rachel Hawkinsová

Anotace:
Před třemi lety Sophie Mercer zjistila, že je čarodějka. Od té doby ji to dostalo hned do několika problémů. Její nenadaná matka ji podporovala jak jen to bylo možné a radila se s jejím otcem – nepolapitelným evropským čarodějem – jen v těch nejakutnějších případech. Avšak když Sophie na školním plese přiláká nepovedenými čáry až moc lidské pozornosti, je to právě její otec, který rozhodne o jejím trestu: exil na Hex Hall, izolované nápravné školy pro Prodigium, nebo-li čarodějky, víly a měňavce. A jen během prvního dne mezi dospívajícími podivíny se jí podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, které vypadají jako modelky; zakouká se do přitažlivého a nadějného čaroděje; děsivého ducha a novou spolubydlící, která je vůbec nejvíce nenáviděnou osobou a jediným upírem na škole. Mnohem horší je však zjištění, že na studenty útočí tajemný predátor a její jediná kamarádka je podezřelým číslo jedna. Když se však série hrůzostrašných útoků začne stupňovat, Sophie se musí připravit na největší nebezpečí ze všech: starobylé tajné společenství, které se rozhodlo zničit všechny Prodigium a především pak ji.


Můj názor:
Je to úžasná knížka a vůbec nelituji, že jsem odložila tu rozečtenou. Řekla jsem si zápis do čtenářského deníku nebo recenze? A už jenom sedím a píšu tuhle recenzi. No co čtenářský deník udělám potom. Možná. Ale určitě to napíšu, protože i když tyhle zápisy zrovna nemusím u téhle knížky mi to nevadí. A to je co říct.

Děj:
Šestnáctiletá Sophie Mercerová je zvláštní. Přesněji je čarodějnice. Ale jí se to vůbec nelíbí. A vlastně jí to ani moc nejde. Jednou chce pomoct, jedné její odstrčené spolužačce a na kluka, který se jí líbí, vyšle kouzlo lásky, ale to se zvrtne. A Sophii pošlou na Hecate Hall. To je elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia. Prodigium je souhrnný název pro čarodějnice, víly a lykantropy. Hned jak se tam ukáže zaútočí na ní vlkodlak a zachrání ji jeden hezký kluk. Na Hecate Hall je i nový program. A to ten, že se snaží zapojit i upíry.Zatím je na škole jeden.  A pokoj sdílí se Sophií. Nový studenti mají první školní den něco jako ukázku, proč jsou na Hecate. A byl tam i ten kluk, který ji zachránil, ale ten nový nebyl, jen se ještě nepoučil. Ten kluk se jmenoval Archer Cross. Vtipné jméno co? V ukázce bylo hodně nebezpečných lidí. A ti nejnebezpečnější byli L' Occhio di Dio. Jejich znak je černé oko se zlatou duhovkou. A pak jsou tu ty tři skoromodelky, které ji chtějí do covenu, do kterého ona rozhodně nechce. A tak bych mohla mluvit až do nekonečna, ale to bych vám všechno prozradila a to nechci, ale pokud se chcete dozvědět konec, tak napište komentář a já už to nějak vymyslím.


Hodnocení:
97%

Klára

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS