Recenze: Město z kostí

středa 22. února 2017

Autor: Cassandra Clareová

Série: Nástroje smrti

Rok vydání v ČR: 2013

Rok vydání originálu: 2007

Nakladatelství: Knižní klub

Počet stran: 416


Ahoj! Po hodně dlouhé době jsem si sedla k počítači a řekla si, že by neuškodilo napsat recenzi. Tak příjemné čtení.

Anotace:
Výsledek obrázku pro clary frayKdyž se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí. Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk? Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon. Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou „vnitřní zrak“? To by rádi věděli i Lovci stínů… Zábavné, odvážné a neotřelé fantasy od Cassandry Clareové slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.

Můj názor:
Já jsem se pro knížku rozhodla, protože jsem si hodně oblíbila film, natočený podle knížky. A i když jsem předem věděla, jak knížka dopadne, skoro jsem se nemohla odtrhnout. Je to napínavá i vtipná knížka. A vtipná myslím vážně vtipná.

Děj:Související obrázek
Patnáctiletá Clary si myslí, že je úplně normální dívka, ale není to úplně pravda. Jednou jde s kamarádem Simonem do klubu jménem Pandemodium a tam uvidí blonďatého kluka s nožem, ale když se ho snaží ukázat Simonovi nikoho nevidí, tak se rozhodne ho pozorovat. Je svědkem vraždy. Tak pozná Jace, Aleka a Isabelu. Druhý den je se Simonem v kavárně. Objeví se tam Jace a začne říkat něco o civilech, ale Clary netuší o čem mluví. Potom jí začne zvonit telefon. Zvedne to a zjistí, že volá její máma. Zní hodně rozrušeně a naléhavě a přikáže jí, aby nechodila domů. Od té doby to jde pěkně z kopce.
Výsledek obrázku pro cassandra clare

O autorce:
Cassandra se narodila v roce 1973 americkým rodičům v Íránu a v dětství se s rodinou hodně stěhovala. Než jí bylo deset, žila mimo jiné v Anglii, ve Francii, a ve Švýcarsku. Po studiích se na čas usadila v Los Angeles a v New Yorku pracovala jako reportérka pro různé časopisy, včetně bulvárních. Od roku 2006 se naplno věnuje psaní.
Je autorkou mezinárodně úspěšné série Nástroje Smrti a trilogie Pekelné nástroje. Jejích knih se celosvětově prodalo více než 20 milionů výtisků a byly přeloženy do 35 jazyků. Cassandra žije v Amherstu ve státě Massachusetts s manželem a třemi kočkami.
Její rodné jméno je Judith Rumeltová.
Výsledek obrázku pro clary fray
10 věcí které byste měli vědět o knize:
  1. Hlavní postava je Clary Frayová.
  2. Její nejlepší kamarád je Simon.
  3. Clary vidí věci, které by vidět neměla.
  4. Jace, Isabel a Aleka pozná, když vraždí démona.
  5. Všichni tři jsou potetovaní.
  6. Jejich tetováním se říká runy.
  7. Claryinu mámu někdo unesl.
  8. Clary není taková, za jakou se měla.
  9. Clary si myslí, že všechno, co měla, ztratila.
10. Jace, Isabela a Alek jsou lovci stínů a veznou ji k sobě domů.

Ukázka:
Jsou to blázni, pomyslela si Clary. Úplní blázni.
     Jace zvedl hlavu a usmál se. V tom pohybu bylo cosi divokého, co Clary připomnělo dokumentární filmy o lvech, které dávali na kanálu Discovery, ten způsob, jakým velké kočkovité šelmy pozvednou hlavu, když ve vzduchu zavětří kořist. "Isabela s Alekem si myslí, že moc mluvím," svěřil se. "Ty si snad taky myslíš, že moc mluvím?"
     Modrovlasý kluk neodpověděl. Pořád ještě pohyboval rty. "Měl bych pro tebe informaci," řekl. "Vím, kde je Valentýn."
     Jace letmo pohlédl na Aleka, ten ale pokrčil rameny. "Valentýn je pod zemí," řekl Jace. "Tahle věc si s námi jenom zahrává."
     Isabela pohodila vlasy. "Zabij to, Jaci," navrhla. "Stejně nám to nic neřekne."
     Jace pozvedl ruku a Clary zahlédla, jak se od jeho nože odrazilo mdlé světlo. Nůž byl podivně průsvitný, s čepelí průhlednou jako křišťál a ostrou jako skleněný střep. Rukojeť byla vykládaná rudými kameny.
     Svázaný chlapec zalapal po dechu. "Valentýn se vrátil!" zaprotestoval a zatahal za pouta, která mu držela ruce za zády. "Už se to ví ve všech pekelných světech, já to taky vím, můžu vám říct, kde je-"
     V Jaceových ledově chladných očích se zablýskl vztek. "U Anděla, pokaždé, když chytíme někoho z těchhle bastardů, tak tvrdí, že ví, kde je Valentýn. Ale my taky víme, kde je. Je v pekle. A ty-"
     Jace pootočil nožem, který držel v ruce, až ostří zajiskřilo jako ohnivá čára. "Ty tam teď půjdeš za ním."
     Clary už to nevydržela. Vykročila ze své skrýše za sloupem. "Ne!" vykřikla. "To nemůžeš."


Hodnocení:
92%


Děkuju, že jste si přečetli tuhle recenzi. Doufám, že se vám líbila, a že přečtete i další mé články. Město z kostí najdete nejlevněji na Srovname.cz

♫Klárka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS