Pages

neděle 14. února 2016

Recenze: Hledání Aljašky

Je tu nová recenze a to na úžasnou knihu HLEDÁNÍ ALJAŠKY od JOHNA GREENA.
Už když jsem si přečetla Hvězdy nám nepřály, věděla jsem že si přečtu všechny jeho knihy. A tohle je moje druhá kniha...
No každopádně začneme s recenzí.
Nečekala jsem nějak velký doják. A taky že to nebyl. Ale byly pasáže, kdy jsem brečela (jako malá).


Můj názor:
Když jsem tu knihu poprvé otevřela tak jsem viděla, že se ta kniha dělí na dvě části. Předním a Potom. To je na té knížce zajímavé. Nemůžu si pomoct, ale ta obálka je luxusní. Už jenom kvůli ni jsem si ji chtěla vypůjčit. 
Kniha se mi líbí, a důvod je (jeden z mála), že to vypráví kluk Miles Halter. Ještě jsem nečetla knihu z pohledu kluka a je to zajímavé.

"Vy všichni kouříte, protože si to užíváte. Já kouřím, abych umřela."  →→

Děj:
Předtím:
Miles nikdy neměl moc kamarádů.A tak se vydá hledat velké Možná na internátní školu Culver Creek. Tam sdílí pokoj s Chipem Martinem přezdívaný  Plukovník. Miles od Plukovníka dostane přezdívku Váleček. Potom se seznámí s okouzlující dívkou. S Aljaškou Yongovou. Aljaška je jiná než ostatní holky. Je záhadná. Ráda si užívá pití a kouření. A do toho zatáhne i Válečka. Spolu s nimi je spoustu zábavy. 
Vše to začalo tím, když parta kluků hodila Válečka do jezera (svázali mu ruce a nohy). Těm pak spolu s Plukovníkem budou plánovat pomstu.
 Váleček se seznámí s Larou. Ti dva spolu chodí, ale asi jen jeden den (důvod Potom).
Lara, Takumi, Aljaška, Plukovník a Váleček uskuteční jeden z největších kanadských žertů v dějinách školy. Tahle část byla velice zajímavá. 
Jeden den předtím je Plukovník, Váleček a Aljaška v Kuřácké boudě. Aljaška políbí Válečka a ten si myslí že je v sedmém nebi. Ale pak zazvoní telefon. Aljaška ho zvedne. Přijde naštvaná. Musí odjet. A Váleček s Plukovníkem jí pomohou.

"Jak se kdy dostanu z tohohle labyrintu?" 

Potom:
Aljaška umře. Důvod je,že narazila do policejního auta, když odjela z intru. Plukovník a Váleček se snaží přijít proč to udělala. Jestli to bylo úmyslné nebo náhlé. Mají nějaké návrhy, a taky že jeden vypadá hodně pravdivě.Ale některé záhady prostě nemají být vyřešeny. Ten konec mě opravdu dojal.


"Je třeba být přítomen v každém okamžiku svého každodenního života, skutečně přítomen."



Miles: Umí nazpaměť poslední slova slavných osobností. Tohle je zajímavé, nikdy by mě něco takové nenapadlo. A jeho chování mi přišlo normální.
Aljaška: Tahle holka je jiná. Udivovalo mě její chování, byla šílená, měla ráda dobrodružství a nenáviděla když někdo mluví o ženě jako o věci. Aljaška byla mnohem zajímavější než jiné dívky z jiných knih. 


Klárka už v minulé recenzi zmínila první a poslední větu. Ale neuvedla jak jsme na to přišly. Vymyslely jsme to (nebo se spíš inspirovali jedním seriálem). V něm to vyznělo tak:"Když se ti nechce číst celá kniha, tak si přečti první a poslední větu." A tohle děláme vždy, něž si přečteme celou knihu.

První a poslední věta:
O týden dřív, něž jsem opustil svou rodinu, Floridu a zbytek svého bezvýznamného života, abych odjel do internátní školy v Alabamě, má matka trvala na tom, že mi uspořádá večírek na rozloučenou.
Nevěřím, kde je to tam, ale věřím, že to někde je, a doufám, že je tam krásně.



Hodnocení:
Tak, já si myslím, že další slova k té knize nemám. Takže moje hodnocení je↓ Ps: Nejlepší cenu této knihy najdete na Srovname.cz

98%
Nattie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS