Rozhovor (Lucy Lillianne)

úterý 26. července 2016

Ahoj!

Zdravíme Vás u dalšího rozhovoru. Tentokrát to nebude obyčejný rozhovor, na který jste zvyklí. Jedná se o rozhovor s knižní blogerkou Lucy Lillianne. Lucy nám podávala velmi obsáhlé informace. Ani jsme to nečekaly.
Tak snad se Vám bude líbit..


My:
Ahoj. Takže první otázka. Jak jsi přišla k blogování?
Lucy:
V podstatě to začalo před mnoha lety na středí škole. Tam jsme se učili povinně základy HTML programování. Strašně mě to bavilo a založila jsem si webové stránky. Počátky byli těžké a náročné. Ale časem, protože jsem nechtěla platit hosting jsem přešla nejdříve na blog.cz, později blogspot.cz a tak jsem zůstala. Strašně mě baví publikovat nejrůznější informace.
My:
Natka říká, že se pracování v HTML taky učila, ale vůbec to nechápe. Další věc, která nás zajímá, je jaká je tvoje oblíbená knižní bloggerka.
Lucy:
Těch je více než jedna. Ale nejvíc asi Ells ze Světa nadpřirozena. Hodně mi pomáhala v mých začátcích, když jsem založila blog s knihami. Radila mi s recenzemi  s tím, jak navázat spolupráci s nakladateli i s dalšími věcmi. Dále ráda na blog Syki z Knižního doupěte a Rachel Roo z Schefika a mnoha dalších. Mám na to různé seznamy. :-)
My:
Když už ses zmínila o těch spolupracích, tak jsme se tě chtěly zeptat,  jak jsi začala spolupracovat s různými nakladatelstvími.
Lucy:
Jako první jsme zkusila Fragment. Bylo  i řečeno, že berou téměř každého a pro začátečníka jsou nejvhodnější. Byli hrozně hodní a hned mě zvali, i když moje recenze byly z počátku katastrofální. Zkusili to se mnou a já jsem jim hrozně vděčná. Časem jsem zkoušela i další. Například Host mě vzal jako druhý. Také velice ochotní a bezproblémoví. U dalších mě však odmítli. Dlouhou dobu jsem měla jen dvě spolupráce až do doby, kdy mi začali z nakladatelství i knihkupectví sami od sebe.  A tak nějak to šlo dál až do dnešního stavu. Jsme za každou příležitost vděčná, ale spolupráce beru jen jako takové zpříjemnění, protože mám dost vlastních knih.
My:
A od kterého nakladatelství čteš knížky nejraději?
Lucy:
Největší podíl má asi Fragment. Mám od nich na kontě nejíc recenzáků, ale jejich knihy zabírají v mé knihovničce i nejvíce místa ze všech..Pak samozřejmě CooBoo, Yoli a Knižní klub. Ale je to sporné, protože čtu hodně série. Každá kniha, která mě zaujme, má několik pokračování a to samozřejmě tyhle počty dost ovlivní...
My:
My čteme nejvíce knížy z CooBoo. Jaká kniha a série tě nejvíc zaujala?
Lucy:
Za celou dobu? Tak moje největší láska je samozřejmě Harry Potter. Pak Odkaz dračích jezdců od Paoliniho, knihy Ricka Riordana s Percy Jacksonem. To jsou asi favoriti. A mohla bych pokračovat přes Nástroje smrti, Měsíční kroniky až Bůh ví kam :-)
Co nejvíc máte rádi z CooBoo?
My:
Havně sérii Selekce a Drahokami. Ale taky Polibek pro Annu a momentálně obě čteme Zmizelé dívky. A já (Klárka) mám taky ráda Percyho Jacksona. I když jsem přečetla teprve první díl. A to nás vede k otázce, jaký je tvůj oblíbený autor/autorka?
Lucy:
To podstatně souvisí s těmi oblíbenými sériemi. Top 3 je J. K. Rowling, Rick Riordan a Christopher Paolini. Ale třeba i Veronicu Roth, Kirsten Gier, Cassandru Clare a další. Já nejsem typ  člověka, co by si dokázal vybrat jen jedno...
Odpovědět na takové otázky je pro mě v podstatě nemožné :-P
My:
To známe. Na našem blogu máme každá ze svých Top 25 (30) a je vždycky strašně těžké vybrat nejoblíbenější knížky. Takže tvůj oblíbený žánr bude asi fantasy, že?
Lucy:
Ano. Fantasy mě baví ze všech nejvíce. Tento žánr mě v podstatě přivedl ke knihám. A tak mi to i zůstalo. Ale rozhodně nepohrdnu i sci-fi, detektivkou a výjimečně hororem či thrillerem. Jediné, co nevyhledánám, jsou romány, kde se řeší jen romantika a zamilovanost. To mě tak nějak nebaví vůbec.
My:
Nás baví fantasy i ty romantické knížky. Čteš Wattpad? A nebo nějaké e-knihy?
Lucy:
Wattpad nečtu. Ze začátku jsem si občas přečetla něčí povídky přímo na jejich blogu. Ale časem je to horší, taže nic takového už nezkoumám. E-knihy čtu klasicky v čtečce, protože v rámci spoluprací nedostávám všechno v papírové formě.
My:
Já na náš blog začínám s psaním příbehu Klíč k času, ale zatím jsem to dotáhla jenom do čtvrté kapitoly. Pokoušela ses někdy napsat vlastní knížku/příběh?
Lucy:
Párkrát jsem si říkala, jaké by to bylo, vymyslet si něco na míru. Něco co by se mi líbilo v každém sěru. Ale nikdy jsem o psaní přímo nepřemýšlěla. Nemám na to buňky ani vlohy. Jsem ráda, že vůbec sesmolím článek s recenzí a to je pro mě výhra. Psaní knih a příběhů nechám pro nadanější :-)
My:
Natka mi šeptá přes rameno, že taky není nadaná na takové psaní knih, že to radši přenechá mně. Máš nějaké jiné zájmy kromě čtení a malování?
Lucy:
Každý má jiné schopnsti, že. :-D
Ráda sleduju filmy a seriály. Kromě knih je to takový další únik, ale člověk nemusí u toho tolik číst či přemýšlět, všechno dostane na talíři hezky naservírované. Navíc mám ráda ty efekty, grafické zpracování a hlavně soundtracky. Prostě jiný svět :-) No a pak ještě stavím modely.
My:
To je pravda. Natka je spíše na tvorbu obrázků ke článkům a já na to psaní.
Lucy:
Tak hlavně, že se na blogu hezky doplníte. Co Vás vůbec vedlo ke změně blogu?
My:
Máš nějakou oblíbenou zfilmovanou knihu? A ke změně jména našeho blogu nás vedlo, že máme zkušenost s tím, že anglického názvu si lidé více všimnou.
Lucy:
Určitě Hobita a Pána prstenů. To bývala moje těžká záležitost. Ale také třeba Hostitel se velice povedl, držel se předlohy jak mohl. A možná i pár daších. Ale jinak většinou platí, že pokud znám knižní originál, tak film mě už tak moc nenadchne. Vidím tam příliš mnoho odlišností a to mi vadí. Boužel mě to hodně ovlivní kdybych viděla film bez znalosti knihy, hodnotila bych ho úplně jinak. Taky jsme začínala s anglickým jménem, ale pak jsem si řekla, že jsem čech a chci něco českého k zapamatování :-D
My:
K tomu nemáme co dodat, protože jsme ani jeden film neviděli. Kolik knih přečteš za měsíc?
Lucy:
To je různé. Podle času a nálady. Obykle čtyři až sedm.
My:
U nás se to pohybuje kolm tří... Kde všude bereš insiraci na články?
Lucy:
Moc typů článků nemám. Především recenze. Pak pravidelné články, kdy například sepisuji akce a soutěže, knihy, které chci číst, filmy, které chci vidět a podobně. Pak pár článků když se zapojím do knižních maratonů a podobně. Vlastních textů mám málo, protože mě toho nenapadá. Jednou za čas mě osvítí a zrodí se nápad. Když mám největší krizi, tak čerpám od ostatních a dívám se o čem píší, jaké mají nápady a rubriky na blogu a doufám, že i já něco stvořím.
My:
:) Máš nějakou knihu, kterou nenávidíš?
Lucy:
Bouře křídel od Chrise Bunche, Dračí oči od Stephena Kinga a Vodopád od Lauren Kate. Nejhorší knihy v mém životě.
My:
Teď už aspoň víme na jaké knížky si máme dát pozor. A to by bylo z našeho rozhovoru vše. Děkujeme za spolupráci a věnování tvého času.
Lucy:
Taky děkuji za rozhovor. Jsem ráda, že jsem byla přizvána :-)

Ke konci rozhovoru jsme se Lucy zeptaly, s kým máme udělat rozhovor příště. Oslovily jsme tedy Ells ze Světa nadpřirozena a Eliz z Wallet of infinity...
Takže se máte na co těšit.

Mějte se pěkně a užívejte si prázdninových dnů..

Natka a Klárka
♥♫

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS