Pages

pátek 2. září 2016

Recenze: Jsem roztříštěná

Autor: Tahereh Mafi

Série: Roztříštěná (1.)

Rok vydání v ČR, (originálu): 2013(2011

Vydavatel: CooBoo

Počet stran: 287
Ahoj!

Já negativní recenze neumím psát. Teda aspoň si to myslím. Ale řekla jsem si, že bych se o můj názor na tuto knihu chtěla podělit. 


Můj názor…

Celkově mě to velmi zklamalo. Zklamal mě celkový děj, styl psaní autorky a hlavně hlavní hrdinka. Celkový dojem na mě kniha udělala už na konci a proto jsem se rozhodla si přečíst i druhý díl. Ale ten mě zklamal ještě víc a proto jsem se rozhodla napsat tuto ošklivou recenzi.

Něco málo k ději…

Julliete je dívka, která má zvláštní schopnost. Když to zjistili její rodiče, už s ní nechtěli mít nic společného. Její dar je, dá se říct, dar smrti. Když se někoho dotkne, tak člověk zemře.
Proto ji izolují od okolního světa. Okýnkem ve své cele, ve které je uvězněna už 264 dní, pozoruje, jak moc se změnil svět. Vše se ale změní, když k ní přiřadí Adama, který ji vše o dění ve světě řekne. Julliete si myslí, že je to její bývalý kamarád, ale nakonec usoudí, že to není on.

Recenze…

Kniha mi taky připadá trochu nesmyslná. Julliete je skoro rok uvězněná v nějaké špinavé cele, kde dostává málo jídla a má špatné hygienické podmínky. A přitom, jak popisuje, je moc pěkná. To mi celkem nedávalo smysl. Pak nedává smysl láska Jull k Adamovi. Promluvili spolu jen párkrát a pak se do sebe zamilují. No, možná to bude tou schopností.

Hlavní hrdinka Julliete se mi vůbec nelíbila. Ona je strašně ubrečená a hodně slabá. Prostě mě ten její styl vyprávění nepotěšil. Z počátku kniha byla hrozná. Ale nějak se mi zlepšila nálada, když je z cely propustili. Příběh se pak dostal k lepšímu ději. A proto jsem si řekla, že zkusím i druhý díl. A já jsem si myslela, že přečtu celou sérii. A napíšu mega recenzi. Ale hluboce jsem se mýlila. Po přečtení půlky knihy Jsem zlomená jsem to moje očekávání vzdala.

Autorka v obojích dílech psala strašně nudné a nepodstatné informace. Prostě mě knihy neskutečně nudily a už se k této sérii nechci vracet. Takže ani ten třetí díl nepřečtu.

Děj byl poměrně o ničem. Ze začátku jsem byla dost zmatená a nevěděla jsem co a jak. Na to, že kniha měla velký obdiv ve světě a já jsem ji chtěla zkusit. A teď vím, že jsem udělala velkou chybu.

O autorce...
Tahereh se narodila r. 1988 v malém městě kdesi v Connecticutu, v současné době ale žije v Orange County v Kalifornii, kde pije příliš mnoho kofeinu a zjisťuje, že počasí je na její vkus až moc dokonalé. Pokud zrovna nečte žádnou knížku, můžete ji načapat při čtení bombńových obalů, kupónů nebo starých receptů. Shatter Me (Jsem roztříštěná) je její první román, který bude mít dvě pokračování - druhý díl je Jsem zlomená a třetí je Ignite Me(Jsem rozohněná). Hotová je jedna novela, autorka plánuje ještě další dvě.



Obálka...



Tak toto je obálka v originálním druhém vydání. Dala jsem ji tu proto, že jsem Vám chtěla ukázat Jull. Má na sobě bílé šaty. Podle mě se to k ději hodí, ale je to na mě až moc. I naše obálka je s Julliete a má na sobě nějké šaty. Ale tato.. Je oblečená jako na nějaké přehlídkové molo.









První věta..(poslední bohužel nemám)

Jsem zavřená už 264 dní.

Ukázka...

V jeho pohledu je starost i zvědavost. „Myslel jsem si, že mě s tebou zavřeli jen proto, že jsi blázen. Měl jsem dojem, že mě chtějí umučit, a proto mě umístili do cely s psychopatkou. Domníval jsem se, že jsi můj trest.“
„Tak proto jsi mi sebral tu postel.“ Aby ukázal svou sílu. Aby si vymezil svůj prostor. Aby zaútočil jako první.
Skloní hlavu. Zatíná pěsti a zase je otevírá a pak si tře zátylek. „Proč jsi mi pomohla? Jak jsi věděla, že ti neublížím?“
Počítám si prsty. Chci se přesvědčit, že mi žádný nechybí. „Nevěděla jsem to.“


Hodnocení...

50%
To by bylo asi tak vše. 
Moc jsem Vám tu knihu nedoporučila, ale určitě ji můžete zkusit. S hledáním nejnižší ceny vám pomůže Srovname.cz



Natka♥


 Twitter: uzasneknihy Databáze knih: úžasnéknihy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS