Znáte je? Kristina Springer

čtvrtek 14. prosince 2017

Ahoj!
Protože už děsně dlouho nevyšly Knihomolské noviny, tak jsme se rozhodly, že už tuto sérii nebudeme dál udržovat a některé články, které už jsme náhodou měly připravené vydáme jednotlivě. Já, Klárka, jsem se rozhodla dnes vydat Znáte je?, kde vám představujeme méně známé autory. Protentokrát se zaměřím na autorku knihy Espressologie, Kristinu Springer. Tu knížku jsem popsala jako "pohádku v Young Adult stylu". Recenzi si můžete přečíst zde.



Výsledek obrázku pro kristina springerRozhodla jsem se, že na ni poukážu, protože myslím, že tímto článkem se o ní dozvíte víc, než v recenzi, protože co si budeme nalhávat. Recenze se většinou čtou, když už si chcete knížku přečíst, jenom se chcete utvrdit v rozhodnutí.

   Takže Kristina Springer se narodila roku 1975. Netušila, že se stane spisovatelkou. Pro toto povolání se rozhodla až ve svých dvaceti. V dětství se ale chtěla stát rockovou hvězdou. Během dospívání si s kamarádem psali navzájem časopisy, ale ani tehdy ještě nechtěla být spisovatelkou. Přečetla každou young adult knihu, která se jí dostala pod ruku, ale ke spisovatelství se pořád nedostáváme. Na střední škole v Chicagu se chtěla stát zdravotní sestrou, ale školní poradce jí řekl, že není dost dobrá na vysokou školu, ať se radši stane sekretářkou... A proto nám ostatním dává radu: Neposlouchejte hloupé staré muže, kteří vám říkají, že nemůžete něco dělat.

Výsledek obrázku pro kristina springer   Abych to zkrátila. Dostala se na vysokou ošetřovatelskou školu, ale nebavilo ji to. Zato jí bavila angličtina a její učitelce se líbilo její psaní a byla povzbudivá. A Kristina si proto udělala magisterský titul z tvůrčího psaní a chtěla psát pro televizi. V té době se snažila psát i poezii, ale to jí údajně vůbec nešlo. Někde jí nabídli práci technického spisovatele. A byla to hodně špatná zkušenost, protože to byla dost přesná práce a dělala to 4-5 let.
  V roce 2000 začala psát na volné noze a publikovala články, jak online tak i v časopisech. Na chvíli se stala vztahovým expertem apod.
   Z osobního života: Má manžela a čtyři děti, syna Teegana, dceru Mayu, další dceru London a ještě syna Gavina. A všichni čtyři se jí narodili do pěti let!

Tak jsme si ukázali, že články můžou být hodně poučné a doufám, že i trochu zajímavé a čtivé. Mně hodně bavilo zjišťovat si ty informace, hlavně když jsem věděla, že to napsala přímo ona. Uznávám, že jsem měla menší problém s překladem, ale i tak to bylo dobré čtení. Proto doufám, že to bavilo i vás.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS